Sitemap Links

Curriculum Vitea

Krzysztof A. Wagenaar

Krzysztof (3 oktober 1983 - Warschau) kreeg zijn eerste vioolles van zijn opa, die zelf violist was. Vanaf 1998 kreeg hij les van Annemieke Corstens in de Jong Talent Klas van het Brabants Conservatorium in Tilburg. Bij haar deed hij ook zijn hoofdvakopleiding.
Tijdens zijn opleiding is zijn interesse voornamelijk naar kamermuziek uitgegaan. Met een vast pianotrio heeft Krzysztof een breed en afwisselend repertoire opgebouwd.
Krzysztof heeft masterclasses gehad bij o.a. Menahem Breuer, Emmy Verhey, Herman Krebbers, Hagai Shaham en Vilmos Szabadi.
In 2005 is Krzysztof afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium met studierichting Kamermusicus. Vervolgens is hij op hetzelfde conservatorium met een vervolgstudie begonnen. Deze tweedefase studie heeft hij bij prof. Krzysztof Podejko in Warschau (professor aan de Chopin Academie) en bij Jenny Spanoghe in Tilburg gedaan. Krzysztof is in 2007 afgestudeerd als Master of Arts. Na zijn afstuderen is Krzysztof gecoacht door Evgenia Epshtein. Als violist is Krzysztof vooral betrokken bij het Nederlands Begeleidings Orkest. Naast de uitvoeringspraktijk in muziek geeft Krzysztof vioolles en coacht hij kamermuziekensembles.
Sinds 2012 is Krzysztof verbonden als viooldocent aan Kaliber Kunstenschool in Almelo en heeft een zelfstandige vioollespraktijk in Nijmegen, Barneveld en Elst.